САЩ прогнозират повишаване цените на петрола през 2024 година: Министерството на

...
САЩ прогнозират повишаване цените на петрола през 2024 година: Министерството на
Коментари Харесай

САЩ: Цените на петрола през следващите месеци ще продължат да растат

САЩ предвиждат повишение цените на петрола през 2024 година: 

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати леко намали прогнозата си за междинната цена на петрола вид Brent за 2023 година - от 84,46 $ на 84,06 $ за барел, излиза наяве от месечната прогноза на Управлението за енергийна информация (EIA) към министерството, написа.

В същото време, прогнозната оценка за междинната цена на петрола за 2024 година беше внезапно нараснала - от 88,22 $ на 94,91 $ за барел.

Що се отнася за миналия септември, по данни на енергийното ведомство на Съединени американски щати, междинната спот цена на сорта Brent е била 94 $ за барел, което е с впечатляващите 8 $ повече от междинната цена за август.

Покачването на цените се изяснява главно с удължаването от Саудитска Арабия на доброволното редуциране на добива на петрол с 1 милион барела на денонощие до края на 2023 година Друга причина за повишаването е спада на комерсиалните петролни ресурси на Съединени американски щати до най-ниското им равнище от началото на 2022 година.

Ведомството предвижда, че цените на петрола през идващите месеци ще продължат да порастват, в очакване на " стягане " на салдото на интернационалните пазари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР